Ferie zimowe

2012-01-26 19:40

Tegoroczne ferie spędziliśmy w świetlicy, nie oznacza to jednak, że mieliśmy mało atrakcji…wręcz przeciwnie! Aby uczcić  rozpoczęcie „laby” zorganizowaliśmy dyskotekę. Wszyscy z werwą i zapałem  przyszli tego dnia, ubrani wystrzałowo i imprezowo! Podczas dyskoteki wszyscy świetnie się bawili.

Następnego dnia zostaliśmy zaproszeni przez  s.Małgorzatę do kina na bajkę pt. „Prawdziwa historia Kota w butach”- film podobał się wszystkim, małym i dużym!

Kolejne atrakcje były dla tych, którzy lubią ruch! Basen i lodowisko- dzieciaki bardzo się cieszyły. Zmęczeni i trochę poobijani wróciliśmy na świetlicę.

24 stycznia- w tym roku był wyjątkowy szczególnie dla naszej koleżanki Martyny, która tego dnia skończyła 18 lat. Z tej okazji odbyła się huczna impreza. Wszyscy doskonale się bawiliśmy i razem z Martyną cieszyliśmy się z otrzymanego przez nią prezentu- dostała wymarzony aparat lustrzankę.

Mieliśmy również okazje pojeździć na nartach w Tumlinie. Wyjazd okazał się fantastyczny!!! Wrażeniom ze zjazdów na stoku nie było końca. Każdy bawił się cudownie. Po zjazdach poszliśmy na zapiekanki i pyszne, gorące kakao. Wracaliśmy bardzo zmęczeni, ale wykrzesaliśmy jeszcze trochę energii, by po powrocie na świetlicy obejrzeć i oczywiście kibicować podczas meczu piłki ręcznej.

Na zakończenie ferii wybraliśmy się znowu do kina, tym razem na prześmieszny film pt. „Alvin i wiewiórki”.